Dag zelfzorg 21 september 2018

Zeg jij vaak ja tegen anderen ten koste van jezelf? Vind je het moeilijk te ontspannen omdat er altijd wel iets te doen valt? Leg je de lat hoog voor jezelf, maar vind je dit maar 'normaal'? Pieker je wel eens of slaap je niet zo goed?

Goede voornemens maken bij het begin van de herfst?

Zeg jij vaak ja tegen anderen? Gaat dit wel eens ten koste van jezelf? Vind je het moeilijk te ontspannen omdat er altijd wel iets te doen valt? Leg je de lat hoog voor jezelf, maar vind je dit maar 'normaal'? Voel je je soms moe en lusteloos? Pieker je wel eens of slaap je niet zo goed? Als het antwoord op een of meerdere van deze vragen 'ja' is, dan is het misschien tijd voor een blitz onderhoud...

Bij het begin van een nieuw seizoen is het goed om nog eens even stil te staan bij 'zelfzorg'. We ontmoeten in onze loopbaanbegeleidingen veel mensen die nét of nét niet een burnout vermeden. Allemaal vanuit goede intenties veel hooi op de vork nemend, zelden 'nee' zeggend, zorgend voor jan en alleman, maar misschien wel het minst voor zichzelf. Want als al die zorg voor anderen achter de rug is, heerst moeheid en geen zin meer om zichzelf in de watten te leggen. We merken dit op in àlle leeftijdscategorieën: mensen met jonge kinderen die het allemaal moeilijk gerund krijgen en liever geen hulp vragen van hun ouders of het moeilijk vinden om een poetsvrouw in te schakelen (sommige zien dit zelfs als een persoonlijk falen), midlifers die twijfelen of hun job nu de job van hun leven is of of ze nog zouden veranderen, ouderen die vinden dat het nu te laat is om van job te veranderen, die de zorg voor de kleinkinderen er intussen bijnemen en wiens leven nog drukker lijkt dan voorheen.

Tijdens onze dag zelfzorg staat we stil bij wat zelfzorg kan betekenen en hoe jij dit kan toepassen in je eigen werk-leven. Doelstelling is te komen tot meer balans en gezondheid. Wel-zijn voor de ander begint met wel-zijn voor jezelf. We werken met verschillende methodieken en bouwen voldoende veiligheid in tijdens de dag: het is geen groepstherapie: je deelt enkel wat je zelf wil delen. De dag is een mix van theorie, tips en handvaten, praktijk, ... kortom: afwisseling troef. Doelstelling is wel dat je naar huis kan gaan met je eigen zelfzorgmenu om de stap te zetten van goede intentie naar actie.

We hopen jou te mogen verwelkomen.

  • Waar? In Villa Vigor (Houtestraat 9, Peer)
  • Wanneer? Op 21 september van 9-16u
  • Voor wie? Voor maximaal 12 deelnemers
  • Kostprijs?
    • 187 euro inclusief catering (te storten op rekeningnummer BE97 6451 0450 9249) met vermelding van je naam en 21 september)
    • of 15 euro via een loopbaancheque van de VDAB (elke werknemer die de voorbije 2 jaar minstens een jaar voor een of meerdere werkgevers in België gewerkt heeft, heeft 6- jaarlijks recht op 2 loopbaancheques). Een loopbaancheque kost 40 euro en geeft recht op 4u begeleiding. Voor de dag zelfzorg zet je 1.5u van een loopbaancheque in. Dit betekent dat je dan bijkomend nog 2.5u individuele coaching kan genieten bij een van onze 10 loopbaancoaches naar keuze. Een mooi geschenk voor jezelf!
  • Waarom? Een mooi geschenk voor jezelf! Om de stap te zetten van intentie en proberen naar actie en doen.
  • Wat levert het minstens op? Je eigen zelfzorgmenu om verder mee aan de slag te gaan...