Dag zelfzorg 22 juni 2018

We zorgen veelal beter voor onze auto dan voor ons lichaam, hoewel dit ons ons leven lang moet 'vervoeren'. Vaak is er dan ook heel wat 'achterstallig' onderhoud en als we niet opletten geeft ons lichaam op een bepaald moment zelfs forfait...

Goede voornemens maken bij het begin van de zomer?

Bij het begin van de zomer is het goed om nog eens even stil te staan bij 'zelfzorg'. We ontmoeten in onze loopbaanbegeleidingen veel mensen die nét of nét niet een burnout vermeden. Allemaal vanuit goede intenties veel hooi op de vork nemend, zelden 'nee' zeggend, zorgend voor jan en alleman, maar misschien wel het minst voor zichzelf. Want als al die zorg voor anderen achter de rug is, heerst moeheid en geen zin meer om zichzelf in de watten te leggen. We merken dit op in àlle leeftijdscategorieën: mensen met jonge kinderen die het allemaal moeilijk gerund krijgen en liever geen hulp vragen van hun ouders of het moeilijk vinden om een poetsvrouw in te schakelen (sommige zien dit zelfs als een persoonlijk falen), midlifers die twijfelen of hun job nu de job van hun leven is of of ze nog zouden veranderen, ouderen die vinden dat het nu te laat is om van job te veranderen, die de zorg voor de kleinkinderen er intussen bijnemen en wiens leven nog drukker lijkt dan voorheen.

Tijdens onze dag zelfzorg staat we stil bij wat zelfzorg kan betekenen en hoe jij dit kan toepassen in je eigen werk-leven. Doelstelling is te komen tot meer balans en gezondheid. Wel-zijn voor de ander begint met wel-zijn voor jezelf.

We hopen jou te mogen verwelkomen.

  • Waar? In Villa Vigor (Houtestraat 9, Peer)
  • Wanneer? Op 22 juni van 9-16u
  • Voor wie? Voor maximaal 12 deelnemers
  • Kostprijs?
    • 100 euro inclusief catering (te storten op rekeningnummer BE97 6451 0450 9249) met vermelding van je naam en 22 juni)
    • of 15 euro via een loopbaancheque van de VDAB (elke werknemer die meer dan een jaar in België werkt heeft 6- jaarlijks recht op 2 loopbaancheques). Een loopbaancheque kost 40 euro en geeft recht op 4u begeleiding. Voor de dag zelfzorg zet je 1.5u van een loopbaancheque in. Dit betekent dat je dan bijkomend nog 2.5u individuele coaching kan genieten bij een van onze 10 loopbaancoaches. Een mooi geschenk voor jezelf!
  • Waarom? Een mooi geschenk voor jezelf!
  • Wat levert het minstens op? Je eigen zelfzorgmenu om verder mee aan de slag te gaan...